Aardappel-prei soepje met chorizo olie
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uigrof gesneden
  • 2 preiwittenin ringen gesneden
  • 400g bintjes
  • 1l kippenbouillon1 l water en twee kippenbouillonblokjes
  • 250ml karnemelk
  • 10schijfjes chorizo
  • pezono
  • 1noot boter
  • 1hand bieslook
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in de boter.
  2. Voeg de prei toe en laat mee aanstoven, zonder te kleuren.
  3. Schil en was de aardappelen, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de groentjes. Bevochtig met de bouillon en laat 20 minuten koken of tot de groenten gaar zijn.
  4. Mix de soep, voeg de karnemelk toe en mix opnieuw. Laat de soep nu niet meer doorkoken.
  5. Zet een antikleefpan op het vuur en leg er de plakjes chorizo in. Bak ze krokant en haal ze uit de pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. De olie die vrijkomt tijdens het bakken is de chorizo olie!
  6. Kruid de soep af met pezono en schenk ze uit in kommetjes. Werk de soep af met wat verkruimelde chorizo, wat druppeltjes chorizo olie en als laatste nog wat fijngesneden bieslook.
Notities

Van karnemelk moet je houden, ik ben liefhebber van de licht zurige toets.

Kruid de soep goed, maar denk er wel aan dat de chorizo een pikante toets zal geven.

Het witte soepje krijgt direct wat meer kleur door de chorizo olie en het groen van de bieslook.