Aardappel-venkelsalade met groene asperges en gerookte makreel
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Salade
300gkrieltjesin de lengte gehalveerd
1/2bussel groene asperges
1/2venkel
200ggerookte makreel
Sausje
1avocado
1citroen
1/2bosjewaterkers
1grote handplatte peterselie
1potje Griekse yoghurt
pezo
Instructies
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
Giet af en laat ze afkoelen.
Stoom of kook de asperges beetgaar.
Spoel ze onder koud stromend water.
Snij ze in stukjes.
Maak de dressing:
hak de waterkers en de platte peterselie fijn.
Snij de avocado in stukken en besprenkel met citroen.
Doe alles in de nutri-bullet samen met de Griekse yoghurt.
Kruid met pezo en mix fijn.
Snij de venkel met de mandoline fijn.
Meng wat saus onder de aardappelen.
Dresseer de borden:
doe de aardappelen in een bord, daarop de asperges en de venkel.
Als laatste verdeel je de makreel over de bordjes.
Notities
Serveer de rest van de saus in een kommetje erbij.
Ook lekker met een gekookt eitje en wat kerstomaatjes.