Aardappelsalade met dragondressing
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
De salade:
  • 300g nieuw aardappeltjes
  • 500g groene asperges
  • 1 groene paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 300g jonge diepvries erwtjes
  • 2handjes bloedzuring
  • 3 kipfilets of kippenhaasje
  • kippenkruiden
  • olijfolie
De dressing:
  • 1hand verse dragon blaadjesfijn gehakt
  • 1hand verse platte peterseliefijn gehakt
  • 1hand verse bieslookfijn gesneden
  • 2el citroensap
  • 1klein teentje lookuitgeperst
  • 2 ansjovisfiletsin stukjes
  • 2el mayonaise
  • 2el zure room
  • pezo
Instructies
  1. Maak de dressing: doe hiervoor alle fijngehakte kruiden en de rest van de ingrediënten in de nutribullet en blend tot een gladde saus. Dit gaat ook met een staafmixer, alleen zal je saus niet zo glad zijn, maar de smaak is hetzelfde. Zet koud weg tot gebruik.
  2. Kook de aardappeltjes in de schil: zodra het water kookt, giet je het water weg en zet je er weer zuiver water op, breng opnieuw aan de kook. Kook ze beetgaar. Giet af en laat ze afkoelen.
  3. Snij het harde deel van de asperges af en snij de rest in schuine stukjes, stoom ze beet gaar. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken.
  4. Snij de paprika in lange reepjes en stoom beetgaar, spoel onmiddellijk onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  5. Kook de erwtjes in gezouten water beetgaar, laat ze schrikken onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  6. Snij de lent-uitjes in schuine ringetjes. Was de bloedzuring.
  7. Pel de afgekoelde aardappeltjes en snij in partjes of halveer. Bak ze in een hete pan met olijfolie mooi krokant.
  8. Snij de kip in hapklare stukken en kruid met kippenkruiden, bak ze mooi bruin en gaar ze in wat olijfolie.
  9. Schik nu alle ingrediënten in een mooie kom, werk af met de bloedzuring en de lente-uitjes. Serveer er het sausje apart bij.
Notities

Dit is een vullende en lekkere salade, zeker voor wie van dragon houdt!

Hij staat ook zeker mooi op een buffet.

De kip en de aardappeltjes kunnen zowel lauw als koud op de salade worden geserveerd.

Ook lekker als bijgerecht bij de bbq, laat dan de kip weg en gooi een lekker stukje vlees op de bbq.