Aardappelsalade met gegrilde courgette, zoete paprika en tomaatjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 400g vastkokende aardappelen
  • 1/2 courgettein halve maantjes
  • 1/2 zoete punt paprikain fijne reepjes
  • 1handje kerstomaatjesin stukjes
  • 1bakje tuinkers
  • 1/2 citroensap
  • 2el olijfolie
  • 1el kruidenboter
  • pezo
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Smeer de plakjes courgettes in met wat olijfolie en grill ze in de grillpan. Kruid ook met pezo.
  3. Laat de kruidenboter smelten in de microgolfoven en roer er het sap van de citroen en de olijfolie onder. Kruid met pezo.
  4. Meng de aardappelblokjes met de courgette, tomaatjes en de paprika. Besprenkel met het sausje en werk af met de tuinkers.
Notities

Aardappelsalade zonder mayonaise kan ook lekker zijn en verrassend lekker. Fris van smaak en mooi van kleur.

Wel een beetje werk aan!