Aardappeltjes in papillot
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 800g nieuwe aardappeltjes
  • 1/2 chilipepertje
  • 4eetlepels zwarte olijvenontpitte
  • 1 rode paprika
  • 1/2blikje ansjovis
  • 4takjes platte peterselie
  • 4takjes basilicum
  • peper
  • olijfolie
Instructies
  1. Was de aardappelen goed en snij ze in mooie stukjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Verwijder de schil.
  2. Snij de paprika in blokjes en stoom ze beetgaar.
  3. Snij de olijven in stukjes of laat ze heel, naar smaak.
  4. Snij de ansjovis in kleine stukjes.
  5. Snij de chilipeper fijn.
  6. Was en droog de kruiden. Hak ze fijn.
  7. Meng nu alles onder de aardappelen en kruid met een beetje peper en een geutje olijfolie.
  8. Leg vier vellen aluminiumfolie klaar.
  9. Verdeel de aardappelen over de vier vellen aluminiumfolie en plooi ze mooi dicht. Leg ze op een gesloten BBQ voor ongeveer 12 minuten.
Notities

Zeer lekker bij een stukje vis.

Ik gebruik ansjovis van het merk Ortiz, die je enkel in Spanje vindt. Gelukkig komen mijn ouders veel in Spanje en brengen ze regelmatig doosjes mee. Deze zijn van smaak veel beter dan wat we bij ons in de grootwarenhuizen kunnen vinden.