Aardperensoep met peterselieolie en aardperenchips
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Soep
  • 500g aardperengeschild en in stukjes
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 600ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150ml room
  • 1geut olijfolie
Aardperenchips
  • 1à2 aardperen
  • Arachideolie
Peterselieolie
  • 4g peterseliefijn gehakt
  • 4bl saliefijn gehakt
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui en de aardperen aan in wat olijfolie.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Kook tot de aardperen gaar zijn.
  3. Mix de soep glad en voeg de room toe.
  4. Snij de aardperen met de mandoline fijn en bak ze krokant in de arachideolie. Laat uitlekken op keukenrol.
  5. Doe de salie en de peterselie in een maatbeker met goed wat olijfolie. Mix glad en zeef, vang de olie.
  6. Breng de soep op smaak met pezo.
  7. Serveer de soep in mooie kommetjes, druppel er wat van de mooi groene olie over en werk af met de aardperenchips.
Notities

Deze soep kan als hapje of als soep, ideaal voor met de feestdagen. Aardperen zijn echte winter groente en zijn zoet van smaak.