Aardperensoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uigrof gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 500g aardperengeschild en in blokjes gesneden
  • 1liter kippenbouillon2 blokjes
  • 1geut roomfacultatief (hoeft niet echt)
  • 3 lente-uitjesafwerking
  • 1geut olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui en de look glazig in olijfolie.
  2. Voeg de prei en de aardperen toe, laat mee aanstoven.
  3. Bevochtig met 1 liter water. verkruimel er de bouillonblokjes bij en laat 20 minuitjes zachtjes koken.
  4. Mix de soep glad met de staafmixer. Kruid indien nodig bij met pezo.
  5. Werk af met een geutje room en de lente-uitjes.
Notities

Zeer lekker romig soepje, zelfs zonder de room zeer fluweelzacht.

Als je er een feestelijk soepje van wil maken, werk ze dan af met garnaaltjes of gerookte forel.