Porties |
4personen |
|
|
Andouillette de Troyes is een typisch Franse worst uitsluitend gemaakt van de dikke darm en de maag van varkens, speciaal geselecteerd en in de lengte in repen gesneden.
Hij wordt op smaak gebracht met ui, zout, peper en met de hand in zijn natuurlijke vlies gestopt. Daarna wordt hij 5 uur ()! lang op zacht vuur gegaard in een geurende, stevige bouillon.
De Andouillette van Troyes kan op verschillende manieren gegeten worden: als spies, met saus, op de barbecue, in een pakketje, koud in plakjes gesneden als borrelhapje, of (een lekkernij) met room-mosterd-witte wijn-sjalotten.
Wanneer je het vlees bakt, merk je meteen de typische geur op. De allereerste keer dat ik dit op mijn bord had liggen, heb ik het niet opgegeten. Ondertussen vind ik het heel lekker, het is zoals geitenkaas, schimmelkaas en olijven, dat moet je ook vaak proeven voor je het lust!