Arroz de marisco
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 400g Arborio rijst
  • 500g Venusschelpjes
  • 330g vongole schelpjes
  • 1kg mosselen
  • mosselkruiden
  • 2 uienfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2blaadjes laurier
  • 1/2 chilipepertjefijn gesneden
  • 70g tomatenpuree
  • 250ml droge witte wijn
  • 750ml water
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1pakje krabbenpotenkraak ze wat voor, dat eet gemakkelijker
  • 200g inktvisin stukjes gesneden
  • 400g scampi’sgepeld en ontdarmd
  • olijfolie
  • 1hand platte peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Zet de venusschelpjes en vongole in koud water met zout, dit voor twee uur en ververs het water een drietal keer.
  2. Maak de mosselen zuiver en kook ze onder deksel met de mosselkruiden tot de schelpen open zijn. Giet de mosselen in een vergiet en vang het mosselvocht op. Zeef het vocht door een zuivere keukenhanddoek. Hou bij tot later. Haal de mosselen uit de schelp.
  3. Stoof de ui, het pepertje en de look aan in olijfolie. Dit doe je best in een diepe pan met deksel of in een tajine.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee aanbakken.
  5. Blus met de witte wijn en laat even mee inkoken.
  6. Voeg het water, het mosselvocht, de bouillonblokjes, het laurierblad en de rijst toe. Kook de rijst in 10 minuten gaar, roer regelmatig zodat hij niet aanbakt.
  7. Voeg nu de scampi’s, de inktvis en de schelpjes toe, zet het deksel op de pan en laat ze garen. Dit duurt ongeveer 4 minuten, roer regelmatig om.
  8. Leg als laatste de mosselen en de krabbenpoten erbij en warm mee door.
  9. Proef en kruid bij met pezo indien nodig. Werk af met platte peterselie.
Notities

Super lekker Portugees rijstgerecht met zeevruchten. Arborio is een Italiaans stadje, en geeft zijn naam aan de zaden waarmee de rijst in Portugal wordt geteeld.