Asperge-courgette-roomsoepje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uigrof gesneden
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 1bussel groene aspergesharde stuk verwijderd
  • 1 courgettein blokjes
  • 1kleine preiin stukjes
  • 1geut olijfolie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • pezo
  • 1geut room
  • 1/2 rode chilipeperin ringetjes gesneden
  • 2handjes muntfijn gesneden
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de prei en de courgette toe.
  3. Snijd de asperges in stukjes en voeg toe aan de rest van de groentjes, laat even mee aanstoven.
  4. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken zonder deksel.
  5. Mix de soep met de staafmixer. Voeg room naar smaak toe en kruid de soep af met pezo.
  6. Schep de soep uit en werk af met de munt, de peperringetjes en een geutje room. Eventueel nog enkele druppels olijfolie.
Notities

De munt geeft een frisse toets aan de soep.

Ideetje voor het Paasmenu.