Aspergesoep met ei en ham
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1kg witte aspergesgeschild en harde stuk verwijderd
  • 3 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1.5l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100ml room
  • pezo
  • 1noot boter
  • 3 eitjeshard gekookt en fijn geprakt
  • 100g gekookte hamfijn gesneden
  • 2handjes peterseliefijn gesnipperd
  • bloem
Instructies
  1. Snij de kopjes van de asperges en bewaar voor later.
  2. Snij de rest van de asperges in kleine blokjes en kook ze in 10 minuten gaar, laat nogmaals 10 minuten staan in het kookvocht. Giet af maar bewaar het kookvocht! (ongeveer 1,5l)
  3. Stoof de sjalot glazig, voeg een beetje kookvocht toe en laat verder garen, mix de sjalotjes fijn en doe bij het overige kookvocht.
  4. Laat een eetlepel boter smelten, voeg een eetlepel bloem toe en laat drogen, voeg nu geleidelijk aan het kookvocht toe.
  5. Kruid met pezo en het bouillonblokje
  6. Voeg de aspergekopjes toe en laat ze 10 minuten mee garen in de soep.
  7. Voeg de room toe. Werk de soep af met de hamblokjes, ei en peterselie.
Notities

Super lekker lentesoepje.

Vervang de hamblokjes eens door grijze garnaaltjes, gerookte zalm of kippenblokjes, telkens weer verrassend lekker.