1kgwitte aspergesgeschild en harde stuk verwijderd
3sjalotjesfijn gesnipperd
1.5lwater
1kippenbouillonblokje
100mlroom
pezo
1nootboter
3eitjeshard gekookt en fijn geprakt
100ggekookte hamfijn gesneden
2handjespeterseliefijn gesnipperd
bloem
Instructies
Snij de kopjes van de asperges en bewaar voor later.
Snij de rest van de asperges in kleine blokjes en kook ze in 10 minuten gaar, laat nogmaals 10 minuten staan in het kookvocht.
Giet af maar bewaar het kookvocht! (ongeveer 1,5l)
Stoof de sjalot glazig, voeg een beetje kookvocht toe en laat verder garen, mix de sjalotjes fijn en doe bij het overige kookvocht.
Laat een eetlepel boter smelten, voeg een eetlepel bloem toe en laat drogen, voeg nu geleidelijk aan het kookvocht toe.
Kruid met pezo en het bouillonblokje
Voeg de aspergekopjes toe en laat ze 10 minuten mee garen in de soep.
Voeg de room toe.
Werk de soep af met de hamblokjes, ei en peterselie.
Notities
Super lekker lentesoepje.
Vervang de hamblokjes eens door grijze garnaaltjes, gerookte zalm of kippenblokjes, telkens weer verrassend lekker.