Schil de asperges en snij het harde stukje onderaan weg.
Hou alles bij!
Was alles en doe dit in een steelpannetje en zet net onder met koud water, breng aan de kook met een beetje zout.
Laat 10 minuten koken.
Stoof ondertussen de ui glazig in wat boter.
Snij de asperges in stukjes.
Hou de kopjes apart voor de afwerking.
Voeg de rest van de asperges bij de ui en laat mee aanstoven.
Bestuif met de bloem en laat even mee aanbakken.
Bevochtig nu met het water van de aspergeschillen.
Kruid met het bouillonblokje en pezo.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de kervel toe en mix de soep met de staafmixer.
Doe de room en de aspergekopjes bij de soep, laat de soep nog drie minuutjes pruttelen zonder te koken.
De aspergekopjes moeten beetgaar zijn, zeker niet te plat.
Schenk de soep in borden en werk af met wat verse kervel.