Aspergesoep met room en peterselie
Ingrediƫnten
  • 1,5kg witte asperges
  • 1 ui
  • 2liter water
  • 3 kippenbouillon blokjes
  • pezo
  • 1 1/2eetlepel boter
  • 1 1/2eetlepel bloem
  • 2handjes peterselie
Instructies
  1. Snij het harde stuk onderaan van de asperges.
  2. Was de asperges en snij 1 kg in fijne ringetjes, niet schillen.
  3. Zet een grote kookpot op het vuur en smelt er een nootje boter in.
  4. Snij ondertussen de ui fijn en stoof glazig in de boter, voeg ook de fijngesneden asperges toe en laat een 5 minuten mee stoven.
  5. Giet er nu de twee liter water op en de bouillonblokjes.
  6. Schil ondertussen de 1/2 kg asperges, was ze en snij ze in hapklare stukjes.
  7. Hak ook de peterselie fijn.
  8. Mix de soep en haal door een fijne zeef. De pulp mag weg.
  9. Smelt nu de boter in een nieuwe kookpot, voeg de bloem toe en laat een minuutje drogen. Blijven roeren met de garden. Voeg nu beetje bij beetje de gezeefde soep toe en de room. Kruid eventueel bij met pezo.
  10. Doe er nu de versneden asperges in en laat de soep nu nog een 5 minuten zachtjes koken of tot de asperges beetgaar zij.
  11. Giet de soep in mooie soepborden en werk af met de gehakte peterselie.
Notities

Dit is een super lekker soepje voor in het asperge seizoen.

Je kan met de garnituur eindeloos variƫren, hier simpel met wat peterselie, maar het kan ook met wat geplet ei of garnaaltjes of nog chiquer met een Sint-Jakobsvrucht en wat geschaafde truffel uit een potje.

Laat je fantasie maar werken.