Aubergine-burger
Porties
2stuks
Porties
2stuks
Ingrediƫnten
Burger
  • 200g gehakt
  • 1klein sjalotje
  • paprika poeder
  • pezo
  • 4dikke schijven aubergine
  • 2schijfjes tomaat
  • 1hand rucola
  • 2el rode pesto
  • 1 noot boter
Tomaatsalade
  • 3soorten tomaat
  • 1/2 rode uiin fijn ringen gesneden
  • 4blaadjes basilicumin reepjes gesneden
  • olijfolie
  • azijn
Instructies
  1. Bestrooi de aubergine schijven aan beide kanten met grof zout en leg ze tussen twee snijplanken met gewicht op. Laat ze 15 minuten staan. Spoel ze nadien onder koud stromend water en dep goed droog.
  2. Maak de twee burgers van het gehakt. Meng er het sjalotje onder en kruid met paprikapoeder en pezo. Let erop wanneer je gekruid gehakt koopt, dat je zeker geen pezo meer toevoegt.
  3. Maak een tomaat salade met de tomaten, wat rode ui en basilicum. Kruid met zwarte peper en zout, olijfolie en een beetje azijn.
  4. Bak de hamburgers in een pan met boter mooi bruin.
  5. Bak de aubergine in een pan met olijfolie mooi bruin. Haal ze uit de pan en dep droog met keukenrol.
  6. Leg op ieder bord wat van de tomatensalade. Daarlangs maak je de hamburger: je begint met een stuk aubergine, daarop de rode pesto, de burger, een schijfje tomaat, de rode ui, de rucola en eindig met de aubergine.
Notities

Je kan er ook een frietje bij serveren! Zo is deze lunch ook direct een volwaardige maaltijd.