Avocado soepje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 uienfijn gesneden
  • 1klontje boter
  • 600ml water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1potje zure room
  • pezo
  • 1 limoenzeste
  • 100g grijze garnaaltjes
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat boter.
  2. Laat de ui zachtjes sudderen zonder te kleuren, 10 minuten.
  3. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
  4. Maak de avocado zuiver en snij in stukken, besprenkel met een beetje limoensap. Doe deze in een hoge maatbeker, samen met de zure room en 100 ml water. Mix met de staafmixer tot een glad geheel.
  5. Mix nu ook de soep en zet het vuur uit.
  6. Voeg het avocado mengsel bij de soep en mix nog een keer door. Als de soep nog te dik is voeg je een beetje water toe.
  7. Vanaf nu kan je de soep nog wel verwarmen maar mag deze zeker NIET meer koken. Breng op smaak met pezo.
  8. Werk de soep af met limoenzeste en grijze garnaaltjes.
Notities

Dit soepje is zeer feestelijk als amuse met de feestdagen.

Doe de soep dan in klein amuse kopjes.

Je kan de soep op voorhand maken maar dek de soep dan zeer goed af met plasticfolie zodat ze niet kan verkleuren.

Je kan ze ook gewoon als soep serveren dan haal je hier 4 kleine porties uit, de soep vult goed, dus de hoeveelheid is genoeg voor vier personen.

Je kan de soep ook afwerken met gerookte zalm, krab, kip enz…