Aziatische kipbrochettes met kroepoek
Porties
4brochettes
Porties
4brochettes
Ingrediënten
Marinade kipbrochettes
  • 1kg kippendijen
  • 2stengels citroengras
  • 2teentjes look
  • 1/2doosje verse koriander
  • 1/2grote chilipeper
  • 1cm gember
  • 2el honing
  • 2el vissaus
  • 1el rijstazijn
  • 2el olijfolie
  • pezo
Extra
  • 1zakje kroepoek
  • 1 avocado’s
  • 1 limoenin partjes
  • 1/2doosje verse korianderafwerking
Instructies
Marinade kipbrochettes
  1. Snij het citroengras overlangs door en haal het witte gedeelte eruit. Hak fijn.
  2. Pers de teentjes look.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Haal de pitjes uit de chilipeper en snij hem fijn.
  5. Schil de gember en snij fijn.
  6. Doe alles nu samen in een hakmolentje of nutribullet samen met de honing, de vissaus, de rijstazijn en de olijfolie. Mix tot een gladde pasta en breng verder op smaak met pezo.
  7. Haal de vel van de kippendijen en snij het bot eruit. Snij mooie lapjes vlees en rijg ze op een satéprikker. Smeer ze aan beide kanten in met de marinade en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast rusten.
Overige
  1. Bak de brochettes in de grillpan, zorg ervoor dat ze zeker goed doorbakken zijn.
  2. Snij de avocado in plakjes en besprenkel met limoensap.
  3. Leg op ieder bord 2 brochettes wat kroepoek en avocado, werk af met verse koriander blaadjes.
Notities

Je kan deze brochettes ook op de BBQ klaarmaken.

Of maak er mini brochetjes van voor op de plancha of voor op de gourmet.

Zelf gemarineerd vlees is zoveel smaakvoller dan hetgeen je in de winkel kant en klaar kan verkrijgen.