Bacon burger
Porties
4stuks
Porties
4stuks
Ingrediƫnten
Burger
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8plakjes ontbijtspek
  • 4 rundshamburgers
  • 2handjes veldsla
  • 1 eihardgekookt en in schijfjes
  • augurk schijfjes
  • 1 rode uiin fijne ringen gesneden
  • 4plakjes cheddar
Saus
  • 2el mayonaise
  • 1/2el tomatenketchup
  • 1el pickels
  • 1/2koffielepel mosterd
  • 1/2 sjalotjefijn gesnipperd
  • 3kleine augurkjesin brunoise
  • 1/2koffielepel kristalsuiker
  • zout
  • cayennepeper
Instructies
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de saus onder elkaar en roer goed, breng op smaak met zout en cayennepeper. Zet weg tot later.
  2. Snij het spek in twee en bak het krokant in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bak in dezelfde pan de hamburgers. Draai ze enkele keren. Als het vlees klaar is, dus als je de laatste keer je vlees draait, dan leg je de kaas erop. Laat de kaas een beetje smelten en leg ze tussen de broodjes, zie verder hieronder.
  4. Snij ondertussen de hamburgerbroodjes in twee en verwarm ze in een toaster.
  5. Doe op de onderste helft van het broodje wat saus, dan wat sla, leg daarop de hamburger. Beleg hem dan met het spek, de ui, een schijfje ei en wat augurkjes, sluit het broodje. Steek vast met een prikker.
Notities

Het sausje moet je zeker een keertje proberen, weer eens iets anders dan gewoon ketchup en mayonaise.