Blanke pizza met truffelcarpaccio
Porties
8stuks
Porties
8stuks
Ingrediënten
  • 1 pizzadeegrechthoekig, Lidl
  • 500g champignonsin plakjes gesneden
  • olijfolie
  • 2teentjes lookgeperst
  • 2takjes tijmfijn gehakt
  • 2takjes rozemarijnfijn gehakt
  • 1geut cognac
  • pezo
  • 1potje mozzarellabolletjesin plakjes
  • geraspte parmezaan
  • geraspte comté
  • 1potje truffelcarpaccio op olieDelhaize
  • boter
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bak de champignons in wat boter, voeg de look, de rozemarijn en de tijm toe en kruid met pezo. Blus met een geutje cognac. Pas op: als je een gasvuur hebt, kan door de alcohol de vlam in de pan slaan. Zorg ervoor dat je dampkap uit staat.
  3. Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Beleg het deeg met de champignons, daarop de mozzarella schijfjes en de twee soorten gemalen kaas. Werk af met de truffelcarpaccio en wat olie van de truffel naar smaak.
  5. Bak de pizza 15 minuten in de oven.
Notities

Luxe pizza, ook vullend. Hier eet je geen ganse pizza van op, het is bedoeld als voorafje. Ook leuk op een buffet met verschillende gerechtjes, bv een brunch of pizzabuffet…