Blinde vink met boontjes en paprika
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediënten
3
zoete puntpaprik’s
in stukken gesneden
1
rode ui
fijn gesnipperd
200
g
fijne groene boontjes
200
ml
passata
200
ml
water
1
vleesbouillon keteltje
pezo
gedroogde tijm
gedroogde oregano
provençaalse kruiden
3
lapjes
ontbijtspek
klein gesneden
1
laurierblad
2
handjes
gemalen kaas
250
g
dunne pasta
olijfolie
boter
2
blinde vinken
bruine roux
enkele
blaadjes
basilicum
Instructies
Stoof de ui glazig in olijfolie.
Voeg de paprika’s en het spek toe.
Bevochtig met passata en water.
Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Bak het vlees rondom bruin in boter.
Breng de saus op smaak met pezo, laurierblad, oregano, tijm en het bouillonketeltje.
Leg de blinde vinken in de saus en gaar ze nog even mee.
Voeg de boontjes toe en dik de saus een beetje in met bruine roux.
Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
Verdeel de pasta over de borden met daarover de groenten saus. Werk af met gemalen kaas en basilicum.
Notities
Ook lekker met puree.