Blinde vink met boontjes en paprika
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 3 zoete puntpaprik’sin stukken gesneden
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 200g fijne groene boontjes
  • 200ml passata
  • 200ml water
  • 1 vleesbouillon keteltje
  • pezo
  • gedroogde tijm
  • gedroogde oregano
  • provençaalse kruiden
  • 3lapjes ontbijtspekklein gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2handjes gemalen kaas
  • 250g dunne pasta
  • olijfolie
  • boter
  • 2 blinde vinken
  • bruine roux
  • enkele blaadjes basilicum
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in olijfolie.
  2. Voeg de paprika’s en het spek toe.
  3. Bevochtig met passata en water.
  4. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  5. Bak het vlees rondom bruin in boter.
  6. Breng de saus op smaak met pezo, laurierblad, oregano, tijm en het bouillonketeltje.
  7. Leg de blinde vinken in de saus en gaar ze nog even mee.
  8. Voeg de boontjes toe en dik de saus een beetje in met bruine roux.
  9. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Verdeel de pasta over de borden met daarover de groenten saus. Werk af met gemalen kaas en basilicum.
Notities

Ook lekker met puree.