Bloemkool en krieltjes in mosterd-kerrieroomsaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 bloemkoolin roosjes verdeeld
  • 600g krieltjes
  • 200ml water
  • 250ml culinaire room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1koffielepel kerriepoeder
  • 2koffielepels graanmosterd
  • pezo
  • blonde roux
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Stoom of kook de bloemkool beetgaar.
  3. Kook de krieltjes in gezouten water beetgaar.
  4. Maak de saus: doe het water en de room in een steelpannetje, samen met de kerriepoeder, de mosterd en het bouillonblokje. Breng aan de kook en dik een beetje in met de roux. Breng verder op smaak met pezo.
  5. Doe de bloemkoolroosjes en de aardappeltjes in een ovenschotel, overgiet met de roomsaus en zet 25 minuten in de oven.
Notities

Lekker bij varkensvlees.