Bloemkool nasi
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediënten
  • 300g kippenhaasjein hapklare stukjes gesneden
  • 450g bloemkoolfijn gemalen tot een rijstkorrel
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2 gele puntpaprika’sin brunoise gesneden
  • 2 rode puntpaprika’sin brunoise gesneden
  • 1/2 rood pepertjefijn gesneden
  • Komijn
  • 1geut ketjap manis
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
  • 3 eitjes
  • olijfolie
  • boter
  • pezo
  • 1/2bokaal sojascheuten
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg de paprika en het rood pepertje toe en breng alvast op smaak met komijn en de ketjap manis. Laat garen tot de groentjes beetgaar zijn.
  3. Bak ondertussen de kippenblokjes mooi bruin in een pan met boter. Kruid met pezo.
  4. Wanneer de groentjes beetgaar zijn, voeg je de bloemkoolrijst en de kip toe, roerbak nog enkele minuitjes.
  5. Bak ondertussen de eitjes in een pan met boter, drie spiegeleitjes. Kruid de dooier met een beetje pezo.
  6. Als allerlaatste meng je de sojascheuten onder de nasi.
  7. Verdeel de nasi over drie borden en werk elk bord af met een spiegeleitje en wat bieslook.
Notities

Bloemkoolrijst kan je kant en klaar kopen, maar het stelt ook niets voor om deze zelf te maken. Snij de roosjes wat kleiner en doe ze in een hakmolentje, laat enkele keren draaien en de rijst is klaar.

Lekker en gezond alternatief voor wie koolhydraatarm wil eten.

Je kan de bloemkoolrijst ook vervangen door zero rijst, deze rijst is gemaakt van de konjac plant, de rijst bevat amper 7 calorieën op 100 gram en ook koolhydraatarm en gluten vrij. Ook zeer makkelijk te bereiden, klaar in 2 minuten. Nog een pluspunt van deze zero rijst is dat hij een lang verzadigd gevoel geeft. Zelfs bij de Action te koop. Zeker het proberen waard, wij eten ze ondertussen vaak. Veel succes!