Broccolisalade met gebakken zalm
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1 rode uiin dunne halve ringen gesneden
  • 2el appelazijn
  • 2theelepels mosterd
  • 1el water
  • 300g zalm op vel
  • 1 broccoliin kleine roosjes, beetgaar gestoomd en afgekoeld
  • 200g fijne groene boontjesbeetgaar gekookt en afgekoeld
  • 1el mayonaise
  • 2el Griekse yoghurt
  • 2handjes gemengde jonge slablaadjes
  • 1handje blauwe bessen
  • 4takjes basilicumfijn gehakt
Instructies
  1. Meng de rode ui met appelazijn, de mosterd en het water. Laat 30 minuten marineren.
  2. Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt onder elkaar en breng op smaak met pezo.
  3. Meng de broccoli, de ui, de sla, de blauwe bessen, de basilicum en de boontjes onder elkaar. Meng de saus eronder en verdeel over de borden.
  4. Verwarm olijfolie in de pan. Kruid de zalm met pezo en bak kort aan in de pan, de zalm mag nog roze zijn.
  5. Leg de zalm bij de salade en serveer.
Notities

De salade is ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.

Naar een idee van Sandra Bekkari.

Serveer eventueel met een stukje stokbrood of wat gebakken krielaardappeltjes, ook lekker met nieuwe aardappeltjes.