Carpaccio met mandarijntjes
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
  • 100g rundscarpaccio
  • 1 granaatappel
  • 3 mandarijntjes
  • 2handjes rucola
  • 2el geraspt parmezaan
  • 2el olijfolie
  • pezo
  • 4blaadjes basilicum
Instructies
  1. Pers het sap van 1 mandarijntje uit en meng het met 2 el olijfolie, peper en zout.
  2. Snij de granaatappel in twee en haal de pitjes eruit. Dit gaat het best in een kom koud water. Doe 1 helft in de kom water en breek in stukken onder water, wrijf de pitjes los en giet nadien door een zeef.
  3. Spoel de sla en snij wat kleiner. Verdeel over 8 aperitiefbordjes.
  4. Maak de partjes mandarijn los en verdeel ze over de bordjes. leg overal een stukje carpaccio bij, niet te groot anders is het onhandig om te eten. Werk de bordjes af met de granaatappel, kaas, basilicum en de dressing.