Cavatoni met garnalensaus en inktvis
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Garnalenfond
  • 300g ongepelde garnalenenkel de pantsers, gebruik de garnaaltjes voor iets anders
  • 1 rode uifijn gesneden
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 70g tomatenpuree
  • 1geut pastis
  • 400ml visfond
  • pezo
  • cayennepeper
  • olijfolie
Saus
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 3 preiwittenin halve ringen gesneden
  • 2el roomkaas
  • blanke roux
  • olijfolie
Extra
  • 250g cavatoniof andere pasta
  • 300g inktvistubesin reepjes gesneden
  • lookpoeder
Instructies
Garnalenfond
  1. Stoof de ui en de look aan in wat olijfolie. Voeg de pantsers toe en bak mooi mee aan. Doe er de tomatenpuree bij en bak mee aan, blus het geheel met de pastis.
  2. Giet er nu de visfond bij en kruid het geheel bij met pezo en cayennepeper. Laat het geheel 20 minuutjes pruttelen en giet door een fijne zeef, duw goed uit en houd het vocht bij.
Saus
  1. Stoof de twee soorten ui aan in wat olijfolie. Voeg de prei toe en laat even mee aanstoven.
  2. Blus met de garnalenfond en laat op een zacht vuurtje garen.
  3. Bak ondertussen de inktvisringen in een droge pan en kruid ze met lookpoeder en een beetje pezo.
  4. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. En giet af.
  5. Werk ondertussen de saus af. Doe de inktvis bij de saus, samen met twee eetlepels roomkaas. Dik de saus een beetje in met blanke roux, proef en kruid bij indien nodig.
  6. Schep de pasta in diepe borden en oversaus. Werk eventueel af met wat gemalen roze peperbolletjes.
Notities

Hou je niet van inktvis, neem dan scampi’s.

Het vergt een beetje werk om de garnalen te pellen.