Chateaubriand met witloof, slaharten en knolselderkroketjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 4stronkjes grondwitloof
  • 2kropjes Romeinse sla
  • 2 chateaubriand
  • 450g knolselderin kleine blokjes
  • 600g bintjes
  • 3 eitjesvoor de puree
  • 1noot boter
  • 3takjes tijm
  • 3el bladpeterseliefijngehakt
  • 3 eiwitten
  • bloem
  • panko
  • pezono
Instructies
  1. Begin best 1 dag op voorhand: Verwarm de oven op 200 graden. Doe de knolselder in een ovenschaal met de tijm en wat olijfolie. Zet in de oven tot hij gaar is, ongeveer 20 minuten. Haal de tijm eruit en mix glad met de staafmixer.
  2. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn met wat boter. Roer er de knolselder onder en de platte peterselie. Roer er 1 voor 1 de eitjes onder. En kruid af naar smaak met pezono. Doe dit in een spuitzak met grote ronde spuitmond. Leg een nacht in de koelkast.
  3. De dag zelf. Kroketjes paneren: Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, 2 met losgeklopt eiwit, en 3 met panko. Spuit mooie lange worsten van de puree en snij deze in stukjes. doe ze eerst in de bloem dan in eiwit en dan in de panko. Leg ze op een proper bord en laat ze verder opstijven tot je ze nodig hebt in de frigo.
  4. Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is. Dus haal het een uur voor het bakken uit de frigo.
  5. Stoom het witloof beetgaar.
  6. Snij de sla overlangs in twee.
  7. Verwarm de friteuse op 180 graden.
  8. Kruid het vlees met pezo en bak het in een hete pan met boter naar smeek. Laat eventjes rusten en versnijd.
  9. Bak de kroketjes mooi bruin.
  10. Bak het witloof in een pan met boter en kruid met pezo.
  11. Grill de slaharten op het snijvlak in een hete grillpan.
  12. Dresseer de borden met de kroketjes, witloof, sla en het vlees.
Notities

Als je te laat bent begonnen, leg de zak puree ongeveer een uur in de diepvriezer. Daarna kan je ook mooie worsten spuiten. Nadien zet je deze weer een uur in de vriezer. Begin dan met kroketjes te rollen.