Chili con carne met zoete aardappel
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1/2 chilipepertjefijn gesneden
  • 250g gehaktvarkens/runds
  • 1 zoete aardappelin blokjes
  • 1 oranje puntpaprikain stukjes gesneden
  • 200g kidneybonenblik
  • 100g crispy maisblik
  • 1blik tomatenblokjes met basilicum
  • Komijn
  • paprikapoeder
  • pezo
  • verse koriander
  • 2el Griekse yoghurt
  • olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
  2. Voeg het vlees toe en bak rul.
  3. Voeg het tomatenpuree toe en laat even mee aanbakken.
  4. Voeg de bonen, de mais, de paprika, de tomatenblokjes en de zoete aardappel blokjes toe.
  5. Kruid met pezo, komijn en paprikapoeder.
  6. Laat een half uurtje pruttelen.
  7. Schep de chili con carne uit in diepe borden en werk af met Griekse yoghurt en verse koriander.
Notities

Chili con carne op een andere manier, zonder rijst maar zeker even lekker.

Naar een recept van Sandra Bekkari.