Consommé van noordzeegarnalen
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1 preizeer fijn gesneden
  • 1 dikke wortelzeer fijn gesneden
  • 1teentje lookuitgeperst
  • 8 eiwitten
  • 1el tomatenpuree
  • 200g wijting
  • 2l visbouillon4 blokjes
  • 250g ongepelde garnalenenkel de pantsers en koppen
  • de gepelde garnalenafwerking soep
  • 1 wortelin julienne
  • 1/2 courgettein julienne
  • 1beetje knolselderin julienne
Instructies
  1. Klop de eiwitten los met de tomatenpuree en zet dit onder de zeer fijn gesneden groenten.
  2. Hak de garnaal pantsers en koppen grof.
  3. Doe wat olijfolie in een kookpot en stoof er de garnaal koppen in aan, laat wat afkoelen en voeg bij de eiwitten.
  4. Maal de wijting met de cutter zeet fijn, voeg ook dit bij de eiwitten.
  5. Breng nu de bouillon aan de kook, voeg het eiwitmengsel in 1 keer toe, roer 1 maal zeer goed, zet het vuur wat lager zodat het zachtjes sudderd. Nu is het zeer belangrijk dat je niet meer aan de soep komt, er vormt zich een koek boven op de soep, breek deze een beetje open zodat het vocht erlangs kan sijpelen, dit gedurende een 40 minuten.
  6. Schep nu het vocht voorzichtig over in een andere kookpot, dit doe je als volgt: Hang een vergiet met fijne mazen in de zuivere kookpot met daarin een zuivere kuikenhanddoek. Schep hier voorzichtig de soep in, enkel het vocht. De soep moet zeer helder zijn, je met de bodem zien.
  7. Snij de wortel, de courgette en de knolselder in julienne
  8. Stoof de julienne groentjes op in wat boter of stoom ze gaar zonder te kruiden.
  9. Serveer de soep in bischopskommetjes met wat julienne groentjes en hand gepelde garnaaltjes.
Notities

Dit is redelijk wat werk maar het loont de moeite.

Het is niet de gemakkelijkste soep om te maken en het vergt ook wat snij- en precisiewerk.