Coq au vin
Porties
2 à 3personen
Porties
2 à 3personen
Ingrediënten
  • 6 kippenboutjes
  • 1 uifijn gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 200g fijne worteltjeszuiver gemaakt maar in zijn geheel
  • 250g champignonsin vier gesneden
  • 300ml water
  • 1 1/2 kippenbouillonblokje
  • 300ml rode wijn
  • 1takje tijm
  • 1takje rozemarijn
  • 250g krieltjesgewassen en ongeschild
  • bruine roux
Instructies
  1. Kruid de kippenboutjes met pezo.
  2. Bak de kippenboutjes aan in wat boter om ze aan te kleuren.
  3. Voeg de ui, de look en de champignons toe, laat even mee aanbakken.
  4. Blus met rode wijn en water. Doe de bouillonblokjes, de tijm, de worteltjes en de rozemarijn erbij.
  5. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
  6. Voeg de krieltjes toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen.
  7. Bind de saus een beetje in met bruine roux en serveer.
Notities

Wanneer de coq au vin een nachtje heeft kunnen trekken, smaakt hij nog veel beter.