Coq au vin
Porties
2 à 3
personen
Porties
2 à 3
personen
Ingrediënten
6
kippenboutjes
1
ui
fijn gesneden
1
teentje
look
geperst
200
g
fijne worteltjes
zuiver gemaakt maar in zijn geheel
250
g
champignons
in vier gesneden
300
ml
water
1 1/2
kippenbouillonblokje
300
ml
rode wijn
1
takje
tijm
1
takje
rozemarijn
250
g
krieltjes
gewassen en ongeschild
bruine roux
Instructies
Kruid de kippenboutjes met pezo.
Bak de kippenboutjes aan in wat boter om ze aan te kleuren.
Voeg de ui, de look en de champignons toe, laat even mee aanbakken.
Blus met rode wijn en water. Doe de bouillonblokjes, de tijm, de worteltjes en de rozemarijn erbij.
Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
Voeg de krieltjes toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen.
Bind de saus een beetje in met bruine roux en serveer.
Notities
Wanneer de coq au vin een nachtje heeft kunnen trekken, smaakt hij nog veel beter.