Cote à l’os van varken, fijne boontjes en karnemelkpuree
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 cote à l’os van varken met peper en zoutverkrijgbaar bij Delhaize
  • 400g fijne boontjeszuiver gemaakt
  • 1 rode uiin partjes gesneden
  • 1zakje vleessausvan Knorr
  • melk of watervoor de saus
  • 800g bloemige aardappelenbv. bintjes
  • 150ml karnemelkongezoete
  • boter
  • pezono
Instructies
  1. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer de aardappelen met een nootje boter. Roer de karnemelk met de garde onder de puree en breng op smaak met pezono.
  3. Stoom de rode ui gaar en trek de rokken los.
  4. Bak het vlees in een pan met boter (niet bijkruiden).
  5. Maak de saus zoals aangegeven staat op de verpakking (ik heb melk gebruikt).
  6. Warm de boontjes even op in een noot boter, kruid met pezo.
  7. Verdeel de puree over de borden, daarop de boontjes en het vlees. Werk af met wat saus en de rode ui rokken.
Notities

Dit moet je proberen, zo smaakvol en helemaal niet moeilijk.

Wij zijn hier zot van karnemelkpuree.