Courgette linten à la puttanesca
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1grote teen lookgeperst
  • 50g ansjovisfijn gesneden, bv Ortiz is een merk van zeer lekkere ansjovis
  • 200g tonijn op eigen natbv van John West
  • 70g tomatenpuree
  • 400g passata van kerstomatenvan Delhaize
  • 4 courgette
  • olijfolie
  • pezo
  • 2el kappertjesbv De Vos Lemmens
  • 1hand zwarte olijvenin ringetjes gesneden
  • 1hand verse basilicum
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stoof het sjalotje in een steelpannetje met de look aan in wat olijfolie.
  3. Voeg de ansjovis toe en laat smelten op een zacht vuurtje.
  4. Voeg de tonijn, de tomatenpuree en de passata toe, laat de saus op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen.
  5. Kruid af met pezo.
  6. Snij met de dunschiller dunne reepjes van de courgette tot op de zaadlijst, de zaadlijst gebruik je niet (daar zit te veel vocht in). Leg de courgette linten in een ovenschaal en kruid met peper en een beetje olijfolie, hussel goed onder elkaar en zet 8 à 10 minuten in de oven.
  7. Haal uit en verdeel de courgette over 1 kom of over twee borden. Giet er de saus over en werk af met de kappertjes, de olijven en de basilicum.
Notities

Deze saus is ook lekker op pasta.

Je kan de courgette linten ook kort wokken in plaats van in de oven te garen.

Gebruik ansjovis van Ortiz: deze is een pak minder zout dan de meeste tegenhangers. Helaas, een potje van 50 gram kost ongeveer 7 à 8  euro.

Koolhydraatarm en laag in calorieën.