Courgetti met pesto en scampi’s
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
Marinade scampi’s
12
scampi’s
gepeld en darmkanaal verwijderd
1/2
teenje
look
geperst
1/2
koffielepel
harissa
1
grote el
olijfolie
De pesto
40
g
amandelen
40
g
parmezaan
1/2
teentje
look
4
el
olijfolie
1
beetje
citroensap
redelijk wat
basilicum blaadjes
in reepjes gesneden
beetje
water
Overige
2
courgettes
in spaghetti gesneden, met speciale dunschiller
1
bolletje
mozzarella
in stukjes gescheurd
10
half zongedroogde tomaatjes
Instructies
Meng alles voor de marinade onder elkaar en leg de scampi’s erin, meng goed onder elkaar, dit gaat het best met je hand.
Maak de pesto: Doe alles voor de pesto in een blender en mix glad. Ik gebruik hiervoor een nutribullet. Breng op smaak met pezo.
Bak de scampi’s kort in een droge antikleef pan.
Bak de courgetti maximum 2 minuten in de wokpan met een geut olijfolie, kruid met pezo.
Schep de pesto onder de courgetti en verdeel over de borden.
Werk af met de tomaatjes, de mozzarella, de scampi’s en een blaadje basilicum.
Notities
Ideetje van Sandra Bekkari.
Snel, lekker en gezond.