Courgetti met pesto en scampi’s
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Marinade scampi’s
  • 12 scampi’sgepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1/2teenje lookgeperst
  • 1/2koffielepel harissa
  • 1grote el olijfolie
De pesto
  • 40g amandelen
  • 40g parmezaan
  • 1/2teentje look
  • 4el olijfolie
  • 1beetje citroensap
  • redelijk wat basilicum blaadjesin reepjes gesneden
  • beetje water
Overige
  • 2 courgettesin spaghetti gesneden, met speciale dunschiller
  • 1bolletje mozzarellain stukjes gescheurd
  • 10 half zongedroogde tomaatjes
Instructies
  1. Meng alles voor de marinade onder elkaar en leg de scampi’s erin, meng goed onder elkaar, dit gaat het best met je hand.
  2. Maak de pesto: Doe alles voor de pesto in een blender en mix glad. Ik gebruik hiervoor een nutribullet. Breng op smaak met pezo.
  3. Bak de scampi’s kort in een droge antikleef pan.
  4. Bak de courgetti maximum 2 minuten in de wokpan met een geut olijfolie, kruid met pezo.
  5. Schep de pesto onder de courgetti en verdeel over de borden.
  6. Werk af met de tomaatjes, de mozzarella, de scampi’s en een blaadje basilicum.
Notities

Ideetje van Sandra Bekkari.

Snel, lekker en gezond.