Courgetti met rode pesto en groene asperges
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 3plakjes proscuittogedroogd in een droge antikleefpan
  • 1bussel groene aspergesoverlangs gehalveerd en in stukjes gesneden
  • 150g jonge diepvries erwtjes
  • 2 courgettein courgetti gesneden
  • 30g parmezaan
  • 1handjes verse muntbladjes
Voor de rode pesto
  • 1grote rode paprikagehalveerd en ontdaan van zaadlijsten
  • 60g halfzongedroogde tomatenin stukjes
  • 2el pijnboompitjes
  • 1/2el italiaanse kruiden
  • 30g parmezaan
  • 1teentje look
  • 1geutje balsamicoazijn
  • 2 à 3 el olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Leg de paprika met snijvlak naar beneden in de airfryer, zet op 200 graden voor ongeveer 10 minuten of tot de schil zwart geblakerd is. Haal uit de oven en lek er een natte keukenhanddoek over, voor 5 minuten. Verwijder de schil en snij in stukken.
  2. Doe alles voor de rode pesto in de nutribullet of hakmolentje. Breng op smaak met pezo.
  3. Verhit een geut olijfolie in een pan en bak de asperges beetgaar, voeg de erwtjes toe en bak mee tot ze beetgaar zijn. Kruid met pezo.
  4. Verwarm een geut olijfolie in een wokpan en bak de courgetti kort maar krachtig.
  5. Meng de courgetti met de asperges en de erwtjes. Roer de rode pesto eronder en verdeel over de borden.
  6. Werk de borden af en Parmezaan schilfers, stukjes proscuitto en munt.
Notities

Deze pesto is ook super lekker als dip. Ook lekker met zoete paprika.

Naar een idee van Sandra Bekkari.