3plakjesproscuittogedroogd in een droge antikleefpan
1busselgroene aspergesoverlangs gehalveerd en in stukjes gesneden
150gjonge diepvries erwtjes
2courgettein courgetti gesneden
30gparmezaan
1handjesverse muntbladjes
Voor de rode pesto
1groterode paprikagehalveerd en ontdaan van zaadlijsten
60ghalfzongedroogde tomatenin stukjes
2elpijnboompitjes
1/2elitaliaanse kruiden
30gparmezaan
1teentjelook
1geutjebalsamicoazijn
2 à 3 elolijfolie
pezo
Instructies
Leg de paprika met snijvlak naar beneden in de airfryer, zet op 200 graden voor ongeveer 10 minuten of tot de schil zwart geblakerd is.
Haal uit de oven en lek er een natte keukenhanddoek over, voor 5 minuten.
Verwijder de schil en snij in stukken.
Doe alles voor de rode pesto in de nutribullet of hakmolentje.
Breng op smaak met pezo.
Verhit een geut olijfolie in een pan en bak de asperges beetgaar, voeg de erwtjes toe en bak mee tot ze beetgaar zijn. Kruid met pezo.
Verwarm een geut olijfolie in een wokpan en bak de courgetti kort maar krachtig.
Meng de courgetti met de asperges en de erwtjes.
Roer de rode pesto eronder en verdeel over de borden.
Werk de borden af en Parmezaan schilfers, stukjes proscuitto en munt.
Notities
Deze pesto is ook super lekker als dip. Ook lekker met zoete paprika.