Zuiderse couscous met chipolata
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2takken seldergeschild en in boogjes gesneden
  • 4kleine wortelsgeschild en in plakjes gesneden
  • 1 rode paprikain stukjes
  • 1/2 courgettein blokjes
  • 400g tomatenblokjes met basilicum
  • 1koffielepel harissaof naar smaak, is pikant!
  • 1koffielepel Komijn
  • 1koffielepel paprikapoeder
  • 1snuif kaneel
  • pezo
  • 200ml water
  • 1 vleesbouillonketeltje
  • 150g kikkererwtenblikje van 150 g
  • 200g couscous
  • olijfolie
  • boter
  • verse koriandernaar smaak, grof gehakt
  • 300g chipolata’s
Instructies
  1. Neem een hoge pan, zet op het vuur met olijfolie.
  2. Stoof de ui en de look erin glazig.
  3. Voeg de selder, de paprika en de wortels toe. Laat enkele minuutjes meestoven.
  4. Doe er de courgette bij. Laat heel even mee garen.
  5. Voeg er de tomatenblokjes, harissa, komijn, paprikapoeder, kaneel en pezo aan toe.
  6. Bevochtig met 200 ml water en het vleesbouillonketeltje.
  7. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en voeg ze bij de groentjes zodra ze beetgaar zijn.
  8. Bak de chipolata mooi bruin in een pan met boter. Snij in hapklare stukjes en voeg bij de groentjes.
  9. Doe de couscous in een kom en giet er kokend water over tot hij net onderstaat. Laat eventjes wellen en roer goed los met een klontje boter. Kijk op de verpakking, niet elke couscous wordt op dezelfde manier klaargemaakt.
  10. Doe de couscous in het midden van een mooie kom. Rondom de groentjes en werk af met koriander. Iedereen schept op hoeveel ze willen.
Notities

Een gerecht dat je zo zou kunnen eten na een bezoek aan de souks van Marrakesh. Met andere woorden, je proeft de hitte van de zon in je bord 😉. Hier word ik gelukkig van!

Lekkere zuiderse smaken en licht pikant. Dit gerechtje is ook lekker met merguez of lamskoteletjes.