Couscous salade van bloemkool en broccoli met een spiesje van scampi’s en Sint-jakobsvruchten
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Couscous-salade
  • 120g couscous
  • 1/2 bloemkoolfijn gemalen tot couscous
  • 1 broccolifijn gemalen tot couscous
  • 15 radijsjesin dunne plakjes gesneden
  • 1grote rode punt paprikain kleine blokjes gesneden
  • 1geut olijfolie
  • 3el Griekse yoghurt
  • 2el mayonaise met citroen
  • bieslookfijn gesnipperd
  • 20tal muntblaadjesfijn gehakt
  • pezo
De spiesjes
  • 3 Sint jacobsvruchtenper persoon
  • 4 scampi’sper persoon
  • 5el olijfolie
  • 1grote el tomatenpuree
  • 1groot teentje lookgeperst
  • 1el rode wijn azijn
  • 1snuiuf cayennepeper
  • 1 1/2koffielepel komijnpoeder
  • 2koffielepels paprikapoeder
  • pezo
  • 1grote hand koriander met stengelsfijn gehakt
  • 1koffielepel honing
Instructies
De spiesjes
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar. Roer de scampi’s en de Sint-Jacobs vruchten er voorzichtig in, dek af en zet een uurtje in de koelkast.
  2. Maak de spiesjes, begin met een scampi en eindig met een scampi. Bak ze in een grillpan of antikleefpan zonder vetstof. Zorg dat de pan goed heet is.
De couscous-salade
  1. Spoel eerst de couscous onder koud water. Kook hem vervolgens zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en druk het overtollige vocht eruit. Laat afkoelen.
  2. Meng de couscous van bloemkool en broccoli samen met de couscous onder elkaar.
  3. Voeg de paprika blokjes en de radijsjes toe.
  4. Meng de verse kruiden onder de couscous.
  5. Roer de yoghurt en de mayonaise onder elkaar en kruid met pezo. Meng de saus onder de couscous, je kan meer of minder saus gebruiken.
  6. Serveer de couscous-salade met het spiesje.
Notities

De marinade kan je ook gebruiken om kippenbouten te marineren, laat ze dan een nachtje marineren.

Doe de marinade en de boutjes in een plastic zak en masseer goed, leg in de koelkast.

Je kan ze ook vacuüm trekken en ze zo marineren.

Deze salade is ook een uitstekend bijgerecht voor de BBQ.

Ook de spiesjes of de boutjes kunnen op de BBQ, Steek de spiesjes eventueel tussen een bbq-klem.