Crème brulée
Porties
10personen
Porties
10personen
Ingrediënten
  • 10grote eigelen
  • 200g suiker
  • 300ml volle melk
  • 900ml volle room
  • 1 vanillestok
  • extra griessuikerom de cème brulée af te branden
Instructies
  1. Roer de suiker onder de eigelen.
  2. Voeg hieraan de volle melk en de room toe.
  3. Schraap de zaadjes uit de vanillestok en voeg ze bij het mengsel. Laat dit afgedekt een uurtje rusten in de koelkast of langer zodat de smaken zich goed vermengen.
  4. Doe het mengsel in vuurvaste schaaltjes en bak de crème brulée af gedurende 2 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 95 graden.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  6. Bestrooi de crème brulées met fijne suiker en karamelliseer de suiker met een brander.
Notities

Was een succes bij familie en vrienden.

Ben zelf geen desserten liefhebber, dus ik vind het nog steeds moeilijk om desserten te beoordelen.

Maar wanneer iedereen stil is aan de tafel en geniet, zijn we weer tevreden.