Dorade met zuiderse puree
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
7
middelgrote
aardappelen
bintjes
1
el
zure room
1
klontje
boter
pezono
2
kleine
sjalotjes
fijn gesneden
1
rode paprika
geschild en in blokjes
7
zongedroogde tomaatjes
sud ‘n’ sol, in stukjes
2
lente-uitjes
in ringetjes
2
dorade
olijfolie
3
teentjes
look
in dunne plakjes
1
citroen
in schijfjes
2
takjes
rozemarijn
Instructies
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Kook de aardappelen in gezouten water.
Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de paprika, tomaatjes en wat olie van de de tomaatjes toe. Stoof alles beetgaar.
Stamp de puree fijn en voeg er de boter, zure room en pezono aan toe.
Roer er met een garde de paprika en tomaatjes door. Doe in kommetjes en werk af met wat lente-uitjes.
Was de dorade en droog hem met keukenpapier. Maak aan beide kanten met een scherp mes elke cm inkepingen op de rug.
Wrijf de vis in met wat olijfolie en kruid met pezo, wrijf weer een keer. Zo dringen de kruiden beter in.
Kruid de vis in de buikholte met pezo, steek er een schijfje citroen en een takje rozemarijn in.
Steek in elke inkeping een plakje look. En bovenop de vis 2 schijfjes citroen.
Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de vis 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven en verwijder de citroen die erop lag. Leg er twee nieuwe schijfjes op.
Leg de vis op een bord samen met een potje puree.
Notities
Wanneer je niet van koriander houdt, gebruik dan platte peterselie.