Dorade met zuiderse puree
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 7middelgrote aardappelenbintjes
  • 1el zure room
  • 1klontje boter
  • pezono
  • 2kleine sjalotjesfijn gesneden
  • 1 rode paprikageschild en in blokjes
  • 7 zongedroogde tomaatjessud ‘n’ sol, in stukjes
  • 2 lente-uitjesin ringetjes
  • 2 dorade
  • olijfolie
  • 3teentjes lookin dunne plakjes
  • 1 citroenin schijfjes
  • 2takjes rozemarijn
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden voor.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water.
  3. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de paprika, tomaatjes en wat olie van de de tomaatjes toe. Stoof alles beetgaar.
  4. Stamp de puree fijn en voeg er de boter, zure room en pezono aan toe.
  5. Roer er met een garde de paprika en tomaatjes door. Doe in kommetjes en werk af met wat lente-uitjes.
  6. Was de dorade en droog hem met keukenpapier. Maak aan beide kanten met een scherp mes elke cm inkepingen op de rug.
  7. Wrijf de vis in met wat olijfolie en kruid met pezo, wrijf weer een keer. Zo dringen de kruiden beter in.
  8. Kruid de vis in de buikholte met pezo, steek er een schijfje citroen en een takje rozemarijn in.
  9. Steek in elke inkeping een plakje look. En bovenop de vis 2 schijfjes citroen.
  10. Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en zet de vis 25 minuten in de oven.
  11. Haal uit de oven en verwijder de citroen die erop lag. Leg er twee nieuwe schijfjes op.
  12. Leg de vis op een bord samen met een potje puree.
Notities

Wanneer je niet van koriander houdt, gebruik dan platte peterselie.