Dubbele croque madame
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 8sneetjes toast brood
  • 4sneetjes kaas
  • 4sneetjes zwarte woud ham
  • 4 eitjes
  • 1noot boter
  • pezo
  • 1/2bakje gemengde kerstomaatjesverschillende kleuren
  • 1 sjalotje
  • olijfolie en azijn
  • 1klein blikje erwtjesgespoeld en uitgelekt
  • 1/4krop ijsbergslain fijne reepjes gesneden
  • 1/4 komkommergeschild en met de dunschiller in plakjes, rol ze mooi op
  • 1 wortelfijn geraspt
  • 1/2 zoete puntpaprikain ringetjes gesneden
  • zure uitjes
  • zure augurkjes
  • mayonaise of ketchup
Instructies
  1. Snipper het sjalotje fijn. Halveer de tomaatjes en meng het sjalotje onder de tomaatjes. Kruid met pezo, olijfolie en een beetje azijn.
  2. Maak de borden met groentjes: Leg op elk bord wat sla, de tomaatjes, de erwtjes, de worteltjes, de zoete puntpaprika en enkele rolletjes komkommer.
  3. Doe de uitjes en de augurkjes in een potje en zet bij op de borden.
  4. Werk de borden af met een toefje mayonaise.
  5. Maak de croque’s klaar, beleg 1 boterham met een sneetje kaas en ham en leg de tweede boterham erop, toast ze tussen de grill.
  6. Bak ondertussen de eitjes in een pan met boter. Als je mooie ronde vormen wil, gebruik van een bakring. Kruid de eitjes met pezo.
  7. Leg de crouque’s op de borden en daarop de eitjes.
Notities

Lekker met deze zwarte woud ham, hou je niet van deze uitgesproken smaak, neem je gewoon gekookte ham.