Elleboogjes met tonijn
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 250g elleboogjes
  • 2kleine rode uienin halve ringen
  • 1teentje lookgeperst
  • 30g zwarte olijvengrof gehakt
  • 1takje rozemarijn
  • 1takje tijm
  • 1blaadje laurier
  • 125g tonijnop eigen nat
  • 200ml tomatenpassata
  • 125g kerstomaatjes
  • cayennepeper
  • 100g mozzarella
  • 200g zure room
  • 25g panko
  • 50g parmezaaneen blok
  • pezo
  • sambal
  • balsamico
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 220 graden en grillstand.
  2. Kook de pasta gaar in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en spoel even onder koud stromend water.
  3. Zet een kookpot op het vuur met wat olijfolie, stoof hierin de uien aan met de look.
  4. Maak een kruidentuiltje van rozemarijn, tijm en laurier. Bind goed samen en voeg toe aan de uien.
  5. Open het blik tonijn en laat goed uitlekken. Plet de vis met een vork en voeg bij de uien.
  6. Roer er de passata onder.
  7. Voeg de kerstomaatjes in zijn geheel toe aan de saus. Laat enkele minuten stoven en kruid met wat cayennepeper.
  8. Roer er nu de zure room onder, haal het kruidentuiltje eruit en proef de saus, kruid eventueel bij met pezo.
  9. Snij de mozzarella in blokjes en roer onder de saus en warm nog eventjes door.
  10. Maal de parmezaan in de blender, voeg het paneermeel toe en mix nog eens kort.
  11. Meng de saus onder de pasta en giet in een ovenschaal. Werk af met de het parmezaanmengsel.
  12. Zet het onder de grill tot het mooi gekleurd is.
Notities

Dit gerecht kan je best niet op voorhand maken, dan wordt het droog.

Best klaar maken en direct in de oven schuiven.