Envelopje van wijting gevuld met heilbot en prei
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Wijting envelopjes
  • 4 wijtingfilets
  • 200g gerookte heilbot
  • 2 preiwitin halve ringetjes gesneden
  • 1geut witte wijn
  • 1noot boter
  • 100g grijze garnaaltjes
Witte wijnsaus
  • 200ml visbouillon
  • 1 sjalotje
  • 200ml witte wijn
  • pezo
  • 1noot boter
  • maizena roux
Broccoli puree
  • 1 broccoli
  • 8middelgrote bintjes
  • 1noot boter
  • 1geut melk
  • pezono
Instructies
  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Dep de vis droog en kruid hem met pezo.
  3. Stoof de prei aan in wat boter en kruid met pezo.
  4. In een ovenschaal leg je een stukje wijtingfilet, daarop gerookte heilbot, dan wat prei, weer wat heilbot en je sluit het envelopje af met weer een stukje wijtingfilet. Giet een geutje witte wijn in de ovenschotel. Zet de vis 20 minuten in de oven.
  5. Stoom de broccoli gaar. Doe de broccoli in een hoge beker en puree plat met een geut melk.
  6. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp de aardappelen met de broccoli puree glad en kruid het geheel af met pezono.
  7. Maak nu de saus: Snipper het sjalotje fijn en stoof het aan in wat boter. Voeg de witte wijn, visbouillon en de room toe. Laat voor de helft inkoken. Breng op smaak met pezo. Dik eventueel wat in met maizena roux.
  8. Dresseer de borden: Leg op elk bord een envelopje van vis, nappeer met wat witte wijnsaus en werk af met de grijze garnaaltjes. Lekker met broccoli puree.
Notities

Dit gerecht is nog lekkerder met tongfilet!