Erwten – venkelsoepje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uigrof gesneden
  • 1/2 preiin halve ringen gesneden
  • 1 venkelgrof gesneden
  • 250g kleine diepvries erwtjes
  • 1l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 100ml alpro room
  • olijfolie
  • enkele blaadjes verse muntin reepjes gesneden
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in olijfolie.
  2. Voeg de prei en de venkel toe en laat vijf minuten stoven.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 10 minuten koken.
  4. Doe 250 g erwtjes bij de soep en kook nogmaals 10 minuten.
  5. Mix de soep, voeg de room toe en mix nogmaals.
  6. Voeg nu de overige erwtjes toe en gaar ze 5 minuten mee in de soep.
  7. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
  8. Schep de soep uit en werk af met munt.
Notities

Wanneer je de soep liever nog fijner hebt, zeef de soep dan na het mixen, voeg daarna de extra erwtjes toe.