Erwtenguacamole met hartige granola
Porties
6persoon
Porties
6persoon
Ingrediƫnten
  • 75g erwtjesdiepvries
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1/2 citroen
  • 1/2teentje look
  • 1/2 lente-uitje
  • 6tal blaadjes munt
  • 1/2el zure room
  • 3el havermoutvlokken
  • 2el zonnebloempitten
  • 1el tomatenketchup
  • 1el olijfolie
  • cayennepeper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng de havermoutvlokken, zonnebloempitten, ketchup, olijfolie en cayennepeper en verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola tot hij mooi goudbruin is en laat afkoelen. ongeveer 15 minuten.
  3. Kook de erwtjes beetgaar en blend ze samen met de avocado, citroensap, lente-ui, look, olijfolie en de zure room. Kruid met pezo.
  4. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het in amuse glaasjes, verkruimel er wat granola over en werk af met een blaadje munt.
Notities

Een frisgroen hapje, oogt mooi en valt bij iedereen in de smaak.