Erwtensoep met munt, spek en broodcroutons
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 600g jonge diepvrieserwtjeslaat ze lichtjes ontdooien
  • 2 uienfijn gesneden
  • 1/2 preiin halve ringen
  • 1tak selderin boogjes
  • 1noot boter
  • 2takjes tijm
  • 1teentje lookfijn gesnipperd
  • 1blad laurier
  • 5blaadjes muntplus wat extra voor de afwerking!
  • 1l kippenbouillonwater en twee kippenbouillonblokjes
  • 150ml alpro room
  • 100g gerookt spek
  • 2dikke snede wit brood
Instructies
  1. Stoof de ui, de prei en de selder aan in wat boter.
  2. Voeg look, laurier, tijm en munt toe. Laat dit goed aanstoven, zodat de groentjes bijna gaar zijn.
  3. Voeg nu de erwtje toe en stoof eventjes mee aan.
  4. Bevochtig met de bouillon en laat zonder deksel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge pan zonder vetstof mooi krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Maak de croutons: Snij de korsten van het brood en maak mooie dobbelsteentjes. Laat wat boter smelten in een pan en bak er de croutons krokant in. Dep ze droog met keukenpapier.
  7. Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de soep. Mix nu de soep en haal door een zeef. Werk ze af met de alpro room en kruid de soep eventueel bij.
  8. Schep de soep in borden en werk af met de croutons, spek en enkele blaadjes munt naar smaak.
Notities

Deze soep blijft zo mooi groen omdat je de erwtje niet te lang laat meekoken en met open deksel kookt.

Dus wanneer je deze soep weer wil opwarmen laat ze dan zeker niet te lang doorkoken of je mooie groene soep verdwijnt.

De soep zeven is nodig ander zit je soep vol vliesjes van de erwtjes! Nu heb je een fluweelzachte soep.