Frisse pasta-salade
Porties
6 à 8personen
Porties
6 à 8personen
Ingrediënten
  • 300g spirelli
  • 1 rode puntpaprikain blokjes gesneden
  • 1 gele puntpaprikain blokjes gesneden
  • 1/2 komkommergeschild, ontdaan van zaadlijst en in blokjes gesneden
  • 1kleine rode uifijn gesnipperd
  • 200g kerstomaatjesgehalveerd
  • 1grote hand rucolafijn gehakt
  • 1handje bieslookfijn gesneden
  • 3takjes peterseliefijn gehakt
  • 2el mayonaise
  • 2el yoghurt
  • pezo
Instructies
  1. Kook de pasta in gezouten water beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng er olijfolie onder, zo plakt hij niet aan elkaar.
  2. Maak het sausje: meng de mayonaise en de yoghurt onder elkaar. Breng op smaak met de verse kruiden en pezo.
  3. Meng alle fijngesneden groenten onder de pasta.
  4. Roer als laatste de saus eronder.
Notities

Lekker bij de BBQ of gourmet.