Gebakken zalm met linzensalade
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Linzensalade
  • 100g gedroogde groene linzen
  • 1/2 zoete uifijn gesnipperd
  • 1 grote wortelin brunoise
  • 100g butternut (flespompoen)in brunoise
  • 1/2 rode paprikain brunoise
  • 100g bloemkoolroosjesfijn gemalen in een hakmolentje, bloemkoolcouscous
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 1hand peterseliefijn gehakt
Zalm
  • 300g zalm met vel
  • cajunkruiden
  • 1noot boter
Sausje
  • 75g volle Griekse yoghurt
  • beetje citroensap
  • Himalaya zout
  • peper
  • komijnzaad
Instructies
Linzensalade
  1. Kook de linzen zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Proef de linzen tijdens het kookproces, meestal moeten ze minder lang koken dan aangegeven. Je wil geen overgare linzen!
  2. Doe olijfolie in een diepe pan en fruit de ui glazig. Voeg nu de rest van de groentjes 1 voor 1 toe, behalve de linzen. Laat ze beetgaar worden op een zacht vuurtje.
  3. Als laatste voeg je de linzen toe en kruid je alles al met fleur de sel en peper. Hellemaal op het laatste roer je er de peterselie door.
Sausje
  1. Meng wat citroensap onder de yoghurt en kruid met pezo.
Zalm
  1. Kruid de zalm met cajunkruiden en bak de zalm in boter.
Dresseren van het bord
  1. Schep de groentjes op de borden, daarop de vis en wat van de saus, werk de saus af met de komijnzaadjes.
Notities

Kleurrijk en gezond bordje, boordevol groenten.