100gbloemkoolroosjesfijn gemalen in een hakmolentje, bloemkoolcouscous
olijfolie
fleur de sel
peper
1handpeterseliefijn gehakt
Zalm
300gzalm met vel
cajunkruiden
1nootboter
Sausje
75gvolle Griekse yoghurt
beetjecitroensap
Himalaya zout
peper
komijnzaad
Instructies
Linzensalade
Kook de linzen zoals aangegeven staat op de verpakking.
Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Proef de linzen tijdens het kookproces, meestal moeten ze minder lang koken dan aangegeven. Je wil geen overgare linzen!
Doe olijfolie in een diepe pan en fruit de ui glazig.
Voeg nu de rest van de groentjes 1 voor 1 toe, behalve de linzen.
Laat ze beetgaar worden op een zacht vuurtje.
Als laatste voeg je de linzen toe en kruid je alles al met fleur de sel en peper.
Hellemaal op het laatste roer je er de peterselie door.
Sausje
Meng wat citroensap onder de yoghurt en kruid met pezo.
Zalm
Kruid de zalm met cajunkruiden en bak de zalm in boter.
Dresseren van het bord
Schep de groentjes op de borden, daarop de vis en wat van de saus, werk de saus af met de komijnzaadjes.