Gegratineerde kreeft
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 4 kreeftenhier diepvries gebruikt
  • 3 sjalotjes
  • 3teentjes look
  • 500g kastanje champignons
  • 200ml droge witte wijn
  • 200ml water
  • 400ml culinaire room
  • 1 visbouillonblokje
  • 2el tomatenketchup
  • peterselie
  • 4 lange tomaten
  • parmezaanblok
  • paneermeel
  • olijfolie
Instructies
  1. Laat de kreeften zachtjes ontdooien.
  2. Snipper de sjalot fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de geperste look toe.
  3. Snijd de champignons in brunoise en voeg toe.
  4. Blus met de wijn en het water. Laat voor de helft inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat weer inkoken. Kruid met 1 visbouillonblokje.
  6. Werk de saus af met ketchup, wat fijn gehakte peterselie en de tomatenblokjes. Proef en kruid eventueel bij met pezo.
  7. Snijd de kreeften overlangs in twee. Eerst het hoofd dan het lichaam. Haal het darmkanaal en het maagzakje eruit en gooi dit weg.
  8. Kraak ook de scharen op voorhand, dit eet wat makkelijker aan de tafel! Haal het vlees los en snijd het per kreeft in stukjes. Meng wat warme saus per kreeft onder het vlees en vul de kreeft ermee op.
  9. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  10. Bestrooi de kreeften met wat parmezaan en wat paneermeel.
  11. Zet ze 5 minuten onder de grill en serveer meteen. Lekker met stokbrood.
Notities

Er bestaan youtube filmpjes hoe je een kreeft moet zuiver maken, koken en moet versnijden!