Gegrild varkenshaasje met rub en bbq-saus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1 varkenshaasje
  • 1koffielepel komijnpoeder
  • 1/2koffielepel cayennepeper
  • 2el donkere basterd suiker
  • 2koffielepels selderiezout
  • 4elp bbq sausAlbert Heijn
Instructies
  1. Maak de rub: meng het komijnpoeder, de cayennepeper, de suiker en het selderiezout onder elkaar.
  2. Bestrooi het vlees met de kruiden en masseer het zachtjes in.
  3. Grill het vlees aan alle kanten aan op de bbq of in een grillpan, zodat het mooi is aangekorst. Besmeer nu het vlees met de bbq-saus, herhaal dit enkele keren tot het vlees gaar is.
  4. Het vlees mag nog licht rosé zijn.
  5. Neem het vlees van de bbq of uit de pan en laat het nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snij het vlees in plakjes en serveer met lekkere salades.
Notities

Lekker met bbq-salades en koude aardappelsalades (zie <a href=”https://entrecasteaux.be/recepten/#receptenoverzicht+category:bbq”>Recepten BBQ</a>).