Gegrilde asperges met gekonfijte tomaatjes en burrata
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
500gfijne witte asperges
1bolburrata
300gkerstomaatjes
2teentjeslookfijn gesneden
30mlolijfolie
2takjesverse tijmfijn gehakt
1takjeverse rozemarijnfijn gehakt
1klkorianderzaadjesgeplet in de vijzel
1klvenkelzaadgeplet in de vijzel
fleur de sel
zwarte peper
2elamandelschilfers
3elgepofte quinoa
verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de olie voor de tomaatjes: Doe de olijfolie in een maatbeker samen met de tijm, rozemarijn, look, korianderzaad en het venkelzaad.
Snij de tomaatjes in twee en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Overgiet ze met de aromatische olie en kruid nog bij met zwarte peper en wat fleur de sel, meng goed en zet ze voor 20 minuten in de oven.
Roer ze na 10 minuten een keer om.
Schil de asperges met een dunschilller en snij de harde kern eraf.
Kook ze in licht gezouten water 3 minuten of tot ze beetgaar zijn.
Spoel ze onder koud stromend water.
Rooster de amandelen en de gepofte quinoa in een droge pan tot ze mooi gekleurd zijn.
Blijf erbij en schud regelmatig op, dit gaat zeer snel.
Haal ook direct uit de pan anders bruinen ze verder!
Gril nu de asperges in een grillpan met een beetje olijfolie.
Kruid ze lichtjes met wat pezo.
Leg op elk bord 4 asperges met daarop een stukje burrata, wat gekonfijte tomaatjes en werk af met de amandelschilfers, de gepofte quinoa en wat basilicum.
Serveer er eventueel nog een stukje brood bij.
Notities
Hou je niet van burrata, gebruik in de plaats gedroogde ham of garnaaltjes.
De ham zou ik wel drogen in de oven zodat ze wat crispy wordt.