Gegrilde avocado’s met quinoa
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 4 avocado’s
  • 1/2 citroen
  • 80g quinoa
  • 1/2 rode uifijn gesnipperd
  • 1/2 rode paprikain brunoise
  • 1/4 komkommerin brunoise
  • 1el peterseliefijn gehakt
  • 5blaadjes basilicumfijn gehakt
  • 5blaadjes muntfijn gehakt
  • 2el witte wijnazijn
  • 4el olijfolie
  • 1koffielepel honing
  • 1/2koffielepel komijnpoeder
  • 1koffielepel mosterd
  • pezo
  • 40g feta
  • enkele blaadjes basilicumafwerking
Instructies
  1. Spoel eerst de quinoa onder stomend water. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking in licht gezouten water met een geutje olijfolie. Giet af en spoel onder koud water, laat goed uitlekken.
  2. Maak het sausje: Meng de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, en de honing, kruid met pezo en komijnpoeder.
  3. Meng de ui, paprika, komkommer en de verse kruiden onder de quinoa. Breng op smaak met het sausje, proef en kruid evntueel nog wat bij.
  4. Zet een grillpan op het vuur en verwarm. Snij ondertussen de avocado’s in twee en haal de pit eruit. Smeer in met wat citroensap en kruid met pezo. Leg ze nu 5 minuten in de hete grillpan.
  5. Leg de avocado’s op de borden en schep er wat quinoasalade in, werk af met wat feta en een blaadje basilicum.
Notities

De avocado’s kan je ook grillen op een bbq, dat is nog lekkerder door de rooksmaak.

Ik heb dit gerechtje zowel al in de grillpan als op de bbq bereid. In de zomer op de bbq en in de winter gewoon in de grillpan. En voor twee personen steek je natuurlijk ook niet direct je bbq aan.

Kan gegeten worden als voorgerechtje, salade, bbq enz…