Gegrilde mosseltjes
Porties
6 à 8
personen
Porties
6 à 8
personen
Ingrediënten
1
kg
mosselen
gewassen en van baarden ontdaan
100
ml
droge witte wijn
voor het koken van de mosselen
1
sjalot
fijn gesnipperd
100
ml
droge witte wijn
100
ml
room
pezo
1/4
visbouillonblokje of kip
blok
parmezaan
grof zout
om te serveren
Instructies
Kook de mosselen op een hoog vuur met 100 ml witte wijn. Schut ze enkele keren op en haal van het vuur als alle mosselschelpen open zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het sausje: Stoof de sjalot aan in de 100 ml witte wijn. Laat op een zacht vuurtje garen.
Voeg de room toe en kruid met pezo en het bouillonblokje. Laat afkoelen.
Haal de mosselen uit de schelp. En leg de mossel weer terug in 1 helft.
Leg bakpapier op een ovenplaat en leg daarop kleine hoopjes aluminiumfolie waarop je de mosselschelpen legt, zo blijven ze mooi stabiel liggen.
Schep over iedere mossel een beetje saus en werk de mosselen af met wat geraspte Parmezaan.
Zet ze een zestal minuten in de oven.
Doe op en bord goed wat grof zout waarop je de gegrilde mosselen kan serveren.