Gehaktballetjes in biersaus met snijboontjes en puree
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediënten
De gehaktballetjes
300ggemengd gehakt
1sneetjeswit broodzonder korst
45gGriekse yoghurt
2takjestijmde blaadjes
De saus
1uiin ringen gesneden
1flesjedonkere Achelse trappist
1elLuikse stroop
bruine roux
De snijboontjes
500gsnijboontjesfijn gesneden
1grotesjalotfijn gesnipperd
1teentjelook
2takjes tijmenkel de blaadjes
De puree
4 à 5 bintjes per persoon
1geutmelk
1nootboter
pezono
Instructies
De gehaktballetjes
Besmeer de boterham met de Griekse yoghurt en laat wat intrekken.
Doe de boterham bij het gehakt samen met de tijmblaadjes en een beetjes pezo.
Meng het gehakt goed onder elkaar en rol er 6 balletjes van.
Bak ze mooi bruin in een pan met wat boter.
De saus
Doe nu bij de gehaktballetjes de uiringen en bak kort mee aan.
Blus met het bier en laat even inkoken.
Roer er de Luikse stroop onder en laat afgedekt 15 minuitjes sudderen.
Breng de saus op smaak met pezo en bind ze verder met bruine roux.
De snijboontjes
Stoof de sjalot en de look aan in wat boter.
Voeg de snijboontjes en de tijmblaadjes toe.
Laat ze op een zacht vuurtje gaar stoven.
Voeg indien nodig een beetje water toe.
Kruid met pezono.
De puree
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Giet af en stamp ze fijn met een noot boter en een geut melk.
Kruid met pezono.
Roer mooi smeuïg met de garde.
Schep de balletjes, de saus, de snijboontjes en wat puree op de borden en serveer.